Πράσινο Τσάι με Qi

Παρακάτω βρίσκονται οι αναλυτικές οδηγίες για την προετοιμασία και κατανάλωση του πράσινου τσαγιού ποικιλίας HouKui με Qi, που μπορεί κάποιος να προμηθευτεί από την κλινική Apricot Forest στην Κίνα. Η διαδικασία είναι η εξής:

1. Μεταφέρετε το κουτί του τσαγιού σφραγισμένο στο σπίτι σας – μην εκθέσετε τα φύλλα του τσαγιού στην ατμόσφαιρα. Αν για παράδειγμα απλώσετε τα φύλλα του τσαγιού σε ένα πιάτο, το Qi που περιέχουν θα χαθεί σε λιγότερο από μία ώρα. Αν ανοίξετε το κουτί και το αφήσετε έξω το Qi θα χαθεί σε 2 ημέρες.

2. Όταν φτάσετε σπίτι βάλτε το πράσινο τσάι σφραγισμένο στην κατάψυξη.

3. Μετά από τουλάχιστον 4 ώρες μπορείτε να ανοίξετε προσεκτικά το σακουλάκι που είναι στο εσωτερικό του κουτιού, και, αν θέλετε, να ετοιμάσετε το πρώτο τσάι. Είναι καλή ιδέα να το ανοίξετε με τρόπο που να μπορείτε να το διπλώσετε μετά.

4. Ετοιμάστε περίπου 1,5 λίτρο νερού σε θερμοκρασία 80-85 βαθμών Κελσίου. Εάν δεν έχετε θερμόμετρο ή ειδικό βραστήρα απλά βγάλτε το νερό λίγο πριν βράσει πλήρως ή αφήστε το να βράσει και περιμένετε λίγο για να πέσει η θερμοκρασία του. Θα χρειαστείτε επιπλέον περίπου 100ml κρύου νερού.

5. Ανοίξτε το κουτί του τσαγιού που έχετε στην κατάψυξη και αφαιρέστε μια ποσότητα φύλλων αρκετή για ένα ποτήρι τσαγιού (περίπου όσο πιάσετε με τα άκρα των δαχτύλων σας). Βάλτε το κουτί πίσω στην κατάψυξη το πολύ εντός ενός λεπτού από τη στιγμή που το βγάλατε.

6. Βάλτε το τσάι σε ένα ποτήρι γεμάτο κατά τα 2/3 με το ζεστό νερό και αφήστε το 40 δευτερόλεπτα.

7. Συμπληρώστε αμέσως το υπόλοιπο 1/3 του ποτηριού με κρύο νερό για να μειωθεί η θερμοκρασία του υγρού.

8. Πιείτε το τσάι μέσα στα επόμενα 60 δευτερόλεπτα. Με αυτό τον τρόπο όλο το Qi που βρίσκεται στο τσάι μεταφέρεται στο σώμα σας.

9. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια φύλλα τσαγιού για μια δεύτερη και τρίτη έγχυση, όπως κάθε φυσιολογικό πράσινο τσάι, χωρίς τη χρήση κρύου νερού και σε κανονικές ταχύτητες προετοιμασίας και κατανάλωσης.

Από άποψη πτητικότητας, το κρύο νερό είναι το λιγότερο πτητικό, μετά είναι το ζεστό νερό και τα αιθέρια έλαια των φύλλων του τσαγιού ενώ το πιο πτητικό στοιχείο από όλα είναι το Qi που έχει εγχυθεί στο τσάι.

Εάν ακολουθηθεί το παραπάνω πρωτόκολλο μπορείτε να έχετε καθημερινά τσάι με Qi για μία περίοδο περίπου 6 μηνών από τη στιγμή που το πήρατε, φυσικά υποθέτοντας ότι έχετε επαρκή ποσότητα τσαγιού.

Pin It on Pinterest

Share This